Luonnossa
Mielenrauhaa, luonnossa!
Luonnossa, sivusto luonnossaliikkujalle ja luontoharrastajalle!
 
 
 
 
 Suomalainen koivikko.
 

Etsintä ja kätkentä

Etsintä ja kätkentä tarkoittavat sitä, että maastoon, luontoon on kätketty jotain ja sitä pitää etsiä. Piilopaikka voi olla periaatteessa missä tahansa, kaupungissa, maaseudulla, maastossa, luonnossa jne. Huomioitavaa on kuitenkin se, että piilopaikan ei tule loukata kenenkään yksityisyyttä, eli otetaan huomioon jokamiehenoikeudet. Piilopaikan ei tule sijaita yksityisalueella, pihapiirissä ym. Tämä koskee myös erilaisia luonnonsuojelualueita, alueita joilla saattaa olla liikkumisrajoituksia tai piilopaikasta on haittaa ympäristölle. 
Etsintä ja kätkentä voi olla pienimuotoista leikkiä luonnon helmassa tai se voi olla jopa maailmanlaajuista toimintaa verkkosivuineen, erityisohjeineen ja jopa kilpailuineen.
 
Yleensä on kysymyksessä jokinlaisen tavaran tai muun sellaisen piilottaminen maastoon purkissa, laatikossa tai vaikkapa vain pussissa.
Sisältönä voi olla jokin vaihtotavara tai tehtäväksi tarkoitettu ohje. Sisältöön kuuluu myös usein tietoa paikasta ja kynä tai leimasin. Kynällä tai omalla leimasimella merkitään käynti sisältöön kuuluvaan vieraskirjaan. Merkintä voidaan tehdä sen lisäksi myös omaan päiväkirjaan kyseisestä paikasta löytyneellä leimasimella.
Nykyajan versioissa merkintöjä tehdään lisäksi verkkopalveluissa. Siellä seurataan myös piilopaikkojen perustamisia ja käyntejä ja monia muita asiaan liittyvää toimintaa ja tapahtumaa. 
 
Lapsille sopiva
 
Tämä harrastusmuoto on erinomainen lapsille tehtäväksi pienimuotoisena leikkinä sopivalla alueella. Siinä yhdistyvät mm liikunta, suunnistamistaidot, luonnossa liikkuminen ja sen tarkkailu, yhteistyö ja monet muut asiat.
Myös koulujen luonto-, liikuntapäiväksi tästä löytyy aineksia.
Tapahtuma voi olla vaikkapa aarteenetsintäseikkailu.
 
Lisätietoja
 
Tähän osioon liittyy lisätietosivut etsintä ja kätkentä aiheisista teemoista. Sivuilla kerrotaan geokätköilystä ja lodjauksesta. Toinen on jo vanha 1800 -luvun puolivälissä syntynyt harrastusmuoto, toinen on tämän vuosituhannen alussa päivänvalon kokenut liikuntaharrastus, jossa toimitaan myös nykytekniikan parissa.
 
Suositus
 
Harrastuksena nämä molemmat ovat suositeltuja, niin yksittäin harrastettuina, kuin myös ryhmä- ja koko perheen harrastuksina.
Tämä harrastusmuoto soveltuu parhaiten kesään ja syksyyn.
 
Alla olevia tekstejä painamalla, pääset nimen mukaiselle tietoiskusivulle.
 
 
 
 
 
Vesi - elämän elinehto!
 

 
Sivustojamme
muualla verkossa:
 
 Luontomme  
 
 

 
 Sivusto julkaistu 01.11.2012.
 
Sivustoa päivitetään vaihtelevalla aikataululla.
Viimeisin sivuston päivitys.
30.12.2012
 
Luonnossa.fi -sivuston sivuja ladattu


 kertaa.

© KuvaPekka