Luonnossa
Mielenrauhaa, luonnossa!
Luonnossa, sivusto luonnossaliikkujalle ja luontoharrastajalle!
 
 
 
 
 Suomalainen koivikko.
 

Ihminen luonnossa

Ihminen luonnossa on tämän päivän ihmiselle erilainen tapahtuma, kuin esi-isillemme. Luonnon merkitys ihmisen elämään vaikuttavana tekijänä on muuttunut suurelta osin elämisen ehdoista elämisen nautintoihin, joita luonnosta voi saada.

Vaikka luonto on edelleen merkittävin tekijä ihmisen elämässä, sen tarve elämisen suhteen on suurelle osalle ihmisistä toisenlainen esi-isiimme verratuna, joiden elämä oli yksinomaa riippuvainen luonnosta saatavista elintarpeista ja muusta materiasta.

Mutta ilman luontoa, ihmiskunnan olemassaolo ei ole mahdollista.

Vaikka ihminen toiminnallaan rajoittaa, muuttaa ja käyttää luontoa omiin tarpeisiinsa, jopa tuhoaa sitä, ihminen on yhä edelleen riippuvainen luonnosta ja sen antamista mahdollisuuksista. Jos esi-isiemme elämisen tarve oli henkilökohtainen, välitöntä ja pakollista luonnon hyödyntämistä, on se tämän päivän hyvinvointiyhteiskunnassa muuttunut pakonomaiseksi hyötyajatteluksi keskitetyin toimin ja voimin luonnon riistämiseksi ajattelematta seurauksia.

Usein ihminen ajattelee olevansa ylivertainen ja mieltää olevansa kaiken yläpuolella luontoon nähden. Tämä heijastuu kyvyssä ajatella luonnon toimintaa pitkäjänteisesti, sumentaen ymmärrystä, että vuosi elämässä on suuri asia ihmiselle itselleen, mutta vain ripaus luonnon kulussa.

 
 
 
 
Vesi - elämän elinehto!
 

 
Sivustojamme
muualla verkossa:
 
 Luontomme  
 
 

 
 Sivusto julkaistu 01.11.2012.
 
Sivustoa päivitetään vaihtelevalla aikataululla.
Viimeisin sivuston päivitys.
30.12.2012
 
Luonnossa.fi -sivuston sivuja ladattu


 kertaa.

© KuvaPekka