Luonnossa
Mielenrauhaa, luonnossa!
Luonnossa, sivusto luonnossaliikkujalle ja luontoharrastajalle!
 
 
 
 
 Suomalainen koivikko.
 

Varusteita

Luonnossa oleskelemiseen ja liikkumiseen ei välttämättä tarvita kalliita ja monimutkaisia varusteita. Toki, tarvittavat varusteet ja tarvikkeet määräytyvät tilanteen, olosuhteen, paikan ja ajan mukaan.
Tämän sivun alasivuilla tarkastellaan erinnäisiä varusteita ja välineitä, joita on hyvä olla varusteina mukana luonnonhelmassa liikuttaessa.
 
Se, mitä milloinkin tarvitaan, selviää mietittäessä, millaisen toiminnan ja tapahtuman valitsee. Miten varustautua retkelle – siihen ei ole yksiselitteistä toimintakaavaa, tai yhtä oikeata tapaa toimia.
Lähteekö vain iltakävelylle lähimetsään, uimaan, juoksulenkille, vai valmistautuuko pitkään vaellukseen.
Tämän sivun alasivuilla pyritään löytämään vastauksia erilaisten vaatteiden ja varusteiden tarpeeseen sekä käytettävyyteen.
On silti hyvä muistaa, että jokaisella on oma käsitys tarpeestaan asioiden ja varusteiden suhteen. Lähtökohtana on se, mitä itseltä löytyy jo valmiina ja mitä tarvitaan lisää. 
Näillä sivuilla pyritään tarkastelemaan sitä tarvetta, joka on riittävä vaikkapa vaelluksen suorittamiseen ja löytämään vinkkejä eri vaihtoehtoihin.
Jokainen on silti itse vastuussa varusteidensa valinnoista, riittävyydestä ja määrästä ulkoillessaan. Tämä sivusto ei ole vastuussa kenenkään valinnoista, riittävyydestä tai määrästä vaatetuksen ja varusteiden suhteen.
 
Asiaa helpottaa, mikäli laatii itselleen varustelistan, johon kokoaa tarpeelliseksi katsomansa varusteet suunnittelemansa tapahtuman mukaisesti. Tämän jälkeen on hyvä puntaroida laadittua listaa, mitä lopulta tarvitsee ja tarkentaa listaa.
Varustelista sisältää monia asioita ja siitä saa käsityksen, millaisen kokoelman varusteita joutuu kuljettamaan.
 
 
 
 
 
 
 
Vesi - elämän elinehto!
 

 
Sivustojamme
muualla verkossa:
 
 Luontomme  
 
 

 
 Sivusto julkaistu 01.11.2012.
 
Sivustoa päivitetään vaihtelevalla aikataululla.
Viimeisin sivuston päivitys.
30.12.2012
 
Luonnossa.fi -sivuston sivuja ladattu


 kertaa.

© KuvaPekka